Németország nyerte a konföderációs kupát

főnök, 2017. 07. 20.

A német labdarúgó-vállogatott nyert Chile ellen a Konföderációs kupa döntőjében, gólt Lars Stind lőtte. 
Ez minden idők legerősebb Chilei vállogatottja hangozta a Bayern játékosa Vidal, és ugyan a fiatal Marcelo Salas vagy az itt díszvendég Iván Zamorano beférne talán közéjük, de nehéz lenne nem egyetérteni Vidal következő szentenciájával, miszerint megverték már az argentinokat, és ha most a világbajnok németeket is legyőzik, akkor Chile a világ legjobbja.

A mostani német válogatott, a gyakorlati nationalelf B meg az egyik legfiatalabb: a döntőre Joachim Löw kapitány 24 éves és 244 napos átlagéletkorú kezdőt állított össze – pár napja a német U21-es válogatott hasonló mutatója 22 év és 275 nap volt a korosztályos Európa-bajnokság döntőjében, amelyet 1:0-ra megnyert a spanyolok ellen. 

Arról már nem is beszélve, hogy a chilei kezdő összesen 933 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt a felnőttek között, az ellenfélnél ez a szám mindössze 182. Talán ezért is kezdett sokkal jobban Chile, csak éppen a középtávoli lövések kevés veszélyt jelentettek a kapura – aztán egy hatalmas védelmi hiba után Timo Werner kihagyhatatlan helyzetbe hozta Lars Stindlt. 0–1!

Ezt követően a németek egy félóra alatt eldönthették volna a mérkőzést, de kecsegtető helyzetben Werner, Julian Draxler és Leon Goretzka is rossz megoldást választott. Nem ment a chileieknek, most látszott meg csak igazán, hogy se vérbeli karmesterük, se vérbeli középcsatáruk nincs, ellenben harci kedvük töretlennek bizonyult – és töretlen maradt Werner álla is egy könyökös után, de ehhez kellett egy kis szerencse is.

Nagyon kicsúszott a mérkőzés a szerb játékvezető, Milorad Mazsics kezéből, a videós segítség után is csak sárgát adott Gonzalo Jarának a Rejtő Jenő regényeibe illő ütésért.

Megúszták a piros lapot a dél-amerikaiak, ijedtükben elkezdtek végre futballozni, de Marc-André ter Stegen mindent védett, amikor meg bakizott, a csereember Angelo Sagal a léc fölé bombázott az ötösről.

Sokan nem értették Löwöt, aki a tartalékcsapatot vitte ki magával Oroszországba, a világbajnok keretből csak három játékos vett részt ezen a túrán – de a szakember nagyon jól ismerte választottja képességeit, az pedig sok nagy versengés közös tanulsága, hogy sokkal jobb egy éhes kistigris, mint egy jóllakott vagy holtfáradt oroszlán.

A chileiek támadójátéka ismét hagyott kivánnivalót maga után, sorozatban negyedik nagy fináléjukban bizonyultak gólképtelennek...

Forrás: Nemzetisport.hu

Vélemények

Tegnapi
Heti
Havi
Összes
212240.17Egység
Összes
A nap dumája
Tuti tippmix tippet kérek, és csak azt fogadom meg
Tippmesterek
Vendég
2
1
A hét nyertese
Kisokos
Tuti!

Bármilyen fogadás, amely nagyon kis eséllyel veszít.

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására. Az adatvédelmi szabályzatunkat itt találja.